Bentonit.com - Bentonit Madenciliği

Enter your keyword

MARGARİN VE YEMEKLİK YAĞ BENTONİTİ

MARGARİN VE YEMEKLİK YAĞ BENTONİTİ

IN Bentonit, Yemek
Investor Name:
Published Date:
July 6, 2022
Location:
Tokat
Value:
Architecture:
About Project

Son yıllarda yemeklik yağların ağartılmasında doğal killerin yerine asit aktif killer kullanılmaktadır. Bunun nedeni asit aktif killerin daha yüksek performansa sahip olmaları, koyu renkli yağlarda kullanılabilmesi ve yüksek oranda klorofil adsorbe edebilmeleridir.

Çoğu bitkisel ve hayvansal yağdaki safsızlıklar (fosfatlar, metaller, serbest yağ asitleri vb.) yağların rafine edilmesiyle giderilir. Alkali arıtma işleminden elde edilen yağlar vakum altında 90 – 95 °C’de 30 dakika rafinasyona tabi tutulur. yağın cinsine ve özelliğine göre %0,3 – %1,5 oranında ağartma toprağı ile karıştırıldıktan sonra. Ağartma toprağının yağ sektöründeki işlevi ise;

  • Renk pigmentlerinin ( Klorofiller, karatenoidler, hidrokarbonlar vb.) yüksek oranlarda adsorpsiyonu,
  • Artık sabunların tutulması
  • Serbest yağ asitlerinin artışının önlenmesi
  • Yüksek filtrasyon oranı
  • Oksidasyon ürünlerinin önlenmesi
  • Yağın peroksit değerinin düşürülmesi
  • Ağır metallerin yağda tutulması